اختلالات اشتها گزارش.از



متخصصان بخش ایمنی مواد غذایی از بخش تحقیق و ارزیابی ریسک از موسسه ایمنی غذایی آذربایجان عینور خاصووا، جمیلا حاجی زاده و نرگیز آگایوا وی مقاله ای با عنوان “خوردن اشتباهات” نوشت.

گزارش این مقاله را ارائه می دهد:

وی افزود: مصرف روزانه انواع غذاهای تازه مواد مغذی لازم را در اختیار بدن قرار می دهد. این امر باعث می شود افراد از رژیم های غذایی حاوی قند ، چربی و نمك زیاد كه می توانند منجر به افزایش وزن (چاقی) و بیماری های غیرواگیر شوند ، خودداری كنند. رعایت رژیم غذایی مطلوب ضروری است. بنابراین ، توصیه می شود هر 2-3 ساعت در روز مقدار مشخصی غذا بخورید. این منجر به سیری و جلوگیری از پرخوری می شود.

WHO توصیه می کند که مردم غذاهای متنوعی مصرف کنند. غلات مانند گندم ، جو ، چاودار ، ذرت و برنج ، غده یا سیب زمینی بر پایه نشاسته ، حبوبات مانند عدس و لوبیا ، سایر میوه ها و سبزیجات و محصولات حیوانی مانند گوشت ، ماهی ، تخم مرغ و شیر. باید در رژیم روزانه ترجیح داده شود. سبزیجات خام و میوه های تازه به عنوان میان وعده توصیه می شوند ، نه غذاهایی که حاوی قند ، نمک و چربی هستند. توصیه می شود میوه ها و سبزیجات را به صورت خام مصرف کنید ، زیرا آنها ویتامین های مهم را در حین پختن از بین می برند. برای میوه ها و سبزیجات کنسرو شده یا خشک ، محصولات بدون نمک و شکر اضافه شده باید انتخاب شوند. میوه ها و سبزیجات به عنوان منبع اصلی ویتامین ها ، مواد معدنی ، فیبر غذایی ، پروتئین و آنتی اکسیدان شناخته شده اند. افرادی که رژیم غذایی آنها سرشار از میوه و سبزیجات است ، به طور قابل توجهی خطر چاقی ، بیماری های قلبی ، سکته مغزی ، دیابت و برخی سرطان ها را دارند.

در صورت امکان ، گوشت سفید (به عنوان مثال مرغ) و ماهی کم چرب ترجیح داده شود. تعداد محدودی از فرآورده های گوشتی فرآوری شده و همچنین محصولات شیر ​​بدون چربی باید مصرف شود. از مصرف چربی های ترانس فرآوری شده ، پخته شده و سرخ شده در صنعت باید خودداری شود. توصیه می شود از چربیهای اشباع نشده (زیتون ، دانه های سویا ، آفتابگردان ، ذرت و غیره) که حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع هستند و از محصولات حیوانی (روغن ، کره ذوب شده ، نارگیل و روغن نخل) نیستند ، استفاده کنید.

هنگام تهیه وعده های غذایی باید غذاهای پروتئینی و سبزیجات تازه ترجیح داده شوند. به این ترتیب به خوبی جذب بدن می شوند و در سلول ها جمع نمی شوند. سبزیجات همچنین سرشار از فیبر و سلولز هستند ، که به مبارزه با گرسنگی کمک می کند. هنگام انتخاب غذاهای سرشار از پروتئین ، فقط یک نوع محصول غنی از پروتئین را باید ترجیح داد. بنابراین ، اگر ماهی یا سایر غذاهای دریایی ترجیح داده می شود ، توصیه نمی شود این غذا را با گوشت مخلوط کنید. میزان غذای مصرفی نیز فاکتور فوق العاده مهمی است. متخصصان مصرف بیش از 3 نوع غذا در هر وعده را توصیه نمی کنند.

غذاهای غنی از کربوهیدرات های قابل هضم ضعیف (سیب زمینی و لوبیا ، نان ، شیرینی و غیره) باید جداگانه مصرف شوند. در روزهای تعطیل ، اولویت را باید ماهی های سرخ شده و گوشت های دیگر بگذارند. لازم به ذکر است که انتخاب صحیح روش فرآوری به شما امکان می دهد طعم مطبوع و همچنین مواد مغذی با ارزش را در محصولات گوشتی حفظ کنید. بهتر است هرچه سریعتر بعد از پخت غذاهای ماهی بخورید.

قانون طلایی دیگر برای تغذیه سالم ، آهسته غذا خوردن است. زیرا سیگنال اشباع ظرف 20 دقیقه به مغز می رسد. تغذیه تدریجی باعث احساس سیری کوتاه مدت می شود و فرد پرخوری نمی کند.

مصرف مناسب مایعات نیز مهم است. به ویژه ، الکل را نباید با معده خالی مصرف کرد ، حتی اگر سبک ترین نوشیدنی باشد. در این حالت ، نوشیدنی به راحتی و به سرعت جذب خون می شود که تأثیر منفی بر روی کبد ، کلیه ها و قلب دارد. استفاده از ترشی و ماریناد خانگی با الکل توصیه نمی شود. چنین غذاهایی باعث می شود مایعات به مدت طولانی در بدن باقی بمانند. این از دفع سموم از بدن جلوگیری می کند. کمپوت ، به خصوص آب گوجه فرنگی ، باید به عنوان یک مایع ترجیح داده شود. آب گوجه فرنگی به همراه پنیر ، کلوچه و روغن زیتون به خوبی جذب بدن می شود و غذاهای گوشت و ماهی را کامل می کند. آب آلو به خوبی با سالاد سبزیجات ، و آب سیب – با دسرها.

آب برای بدن بسیار مهم است. آب 75٪ وزن بدن در نوزادان و 55٪ در بزرگسالان را تشکیل می دهد و برای هموستاز سلولی ضروری است. نوشیدن 8 لیوان آب در روز توصیه می شود. کم آبی بدن تأثیر فوری بر بدن می گذارد. بنابراین ، به دلیل کمبود آب ، کمبود آب در بدن ایجاد می شود. مغز ما به شدت تحت تأثیر وضعیت آبرسانی قرار دارد. مطالعات نشان می دهد که حتی کمبود آب در بدن خفیف ، مانند از دست دادن 1-3٪ از وزن بدن ، می تواند بسیاری از جنبه های فعالیت مغز را مختل کند. کم آبی خفیف بر روحیه ، حافظه و فعالیت مغزی کودکان و افراد مسن تأثیر منفی می گذارد. کمبود آب بدن نیز می تواند در برخی افراد میگرن و سردرد ایجاد کند. مصرف کم آب نیز یکی از عوامل خطر یبوست است. این مطالعه نشان داد که کسانی که قبل از غذا برای مدت 12 هفته 0.5 لیتر آب می نوشیدند 44٪ بیشتر از کسانی که این نوشیدنی را مصرف نکردند وزن کم کردند. به خاطر داشته باشید که نوشیدن آب در وعده های غذایی و بلافاصله بعد از غذا توصیه نمی شود. بهتر است 10-15 دقیقه قبل از غذا 200-300 میلی لیتر آب بنوشید. در این حالت ، آب پس از 10-15 دقیقه ، برابر با آب معده ، از فرهنگ خارج می شود و روند هضم را تسریع می کند. نوشیدن آب 4 ساعت بعد از غذاهای پروتئینی ، 2 ساعت بعد از غذاهای نشاسته ای ، 30 دقیقه بعد از میوه مفید است.

مطالعات نشان می دهد خوردن 3 غذای مختلف در روز می تواند به کنترل اشتها و سیری در مقایسه با کمتر از 3 وعده غذایی در روز کمک کند. متخصصان دانشگاه پنسیلوانیا معتقدند که دیر غذا خوردن ، به ویژه هنگام خواب ، منجر به تغییرات منفی در وزن و متابولیسم می شود. کارشناسان دریافته اند که بهترین زمان صبحانه 07: 00-09: 00 ، ناهار 12: 30-13: 00 و شام 18: 00-18: 30 است.

گاهی اوقات افراد برای رفع گرسنگی خود به غذاهای پر کالری و مضر مانند فست فود و نوشیدنی های گازدار میل می کنند. مصرف این نوع غذا ، به ویژه با معده خالی ، می تواند منجر به بسیاری از بیماری ها شود. به همین دلیل مهم است که با توجه به ساعت ، 3 بار در روز بر مصرف مواد غذایی با مواد مختلف و مقدار آب مورد نیاز نظارت کنید. “



دیدگاهتان را بنویسید